Waarom LeaseLine inzet op KernTalenten

 

Waarom LeaseLine inzet op KernTalenten? Klanten aantrekken en aan boord houden is key voor elke ondernemer. Maar dat krijg je vandaag de dag niet gedaan zonder gemotiveerde medewerkers aan boord. Medewerkers die trots de vlag van het bedrijf uitdragen.

Tot enkele jaren terug kon je werknemers lokken met fancy titels en stevige beloningen. Verschillende onderzoeken tonen echter aan dat de nieuwe generatie werknemers geld pas op de 7e plaats zet (!) en ‘ruimte om als individuele mens te groeien’ op nummer 1 (!).

 

IDENTITEIT EN WERK

Leuk dus, die voetbaltafel of vrijdagse apero op kantoor, maar mensen willen méér. Medewerkers willen vandaag de dag bovenal gezien worden in hun ware talenten. Met andere woorden, ze zoeken een werkplek die matcht bij hun identiteit, waar ze hun talenten kunnen uitleven en uitdiepen.

Hoe spelen wij als werkgever in op deze behoefte? Dat doet LeaseLine door bijvoorbeeld bij aanwerving en begeleiding in te zetten op de Kerntalenten methode van Coretalents – www.coretalents.eu

 

Waarom LeaseLine inzet op KernTalenten

Kiezen voor individuele groei

Hoe de nieuwe generatie medewerkers een nieuwe job kiest?

1e plaats: ruimte voor individuele groei
2e plaats: aanwezigheid van coachend leiderschap
3e plaats: work/life flexibiliteit
4e plaats: transparante communicatie & feedback
5e plaats: autonomie
6e plaats: positieve teamsfeer en bedrijfscultuur
7e plaats: geld/beloning

 

De meeste werkgevers gaan vandaag bewust(er) om met coachend leiderschap, work/life, communicatie, autonomie, sfeer/cultuur en loon. Anderzijds, het schoentje wringt vaak bij nummer 1: ruimte voor individuele groei. Voor individuele groei kan je namelijk geen eenheidsworst inzetten. Het vereist oprechte interesse in elk van jouw mensen – in wie ze zijn, waar ze door gedreven worden, waar hun ontwikkelingskansen liggen. Maatwerk dus (en ook wel creatief en flexibel ageren). Daarom zet LeaseLine graag in op KernTalenten.

 

 

WAT IS DE MEERWAARDE VAN EEN INZET OP KERNTALENTEN

 

1/ Identiteit helder op tafel

Via de KernTalenten Methodiek, een wetenschappelijk gevalideerde persoonlijkheidstest, worden je aangeboren talenten blootgelegd. Er zijn 94 miljard KernTalenten combinaties mogelijk. Bovenal, er zijn geen vakjes, hokjes, of beperkende kleurtjes, alleen maar die unieke jij. Het is een soort blauwdruk van iemands persoonlijkheid. We zien vanuit iemands unieke KernTalenten combinatie meteen binnen welke context en bij welke taken een medewerker energie zal winnen en evengoed in welke situatie men energie zal verliezen. Vroeger moest een sollicitant ‘skills’ aantonen. Competentie, ‘kunnen’, was daarbij van groot belang. Vandaag weten we dat het ‘perfect kunnen’, niet noodzakelijk betekent dat je er ook blij van wordt. Daarom hoeven skills bij LeaseLine vandaag nog niet persé sterk aanwezig te zijn, als het talent, de goesting er maar is – en als we daarin investeren – volgt competentie snel. 

Uitleven van talent + potentieel + missie = gelukkige, enthousiaste collega

Resultaat? Medewerkers met een passende job (een job die matcht bij hun intrinsieke motivatie), zijn de beste ambassadeurs voor je bedrijf.

 

2/  Gerichter investeren in groei, hogere ROI

Hoe krijg je zicht op individuele groei? Precies: door de individuele drijfveren van je mensen te kennen. Niet door iedereen in het bedrijf hetzelfde parcours te laten doorlopen en succes daaraan af te meten. Door inzage in ieders KernTalenten blauwdruk weten we bij LeaseLine precies waar ieders potentieel en de beste groeikans ligt. Op die wijze kunnen we investeringen zoals opleiding, training, coaching, tijd, middelen 100% afstemmen op elk individu. Met succes en een gegarandeerde hoge ROI.

3/ Burn-out, bore-out & stress preventie

Het vroegere timemanagement verschuift vandaag de dag meer en meer naar ‘energie- en focusmanagement’. Bijvoorbeeld, hoe bewaak je grenzen, focus en energie? Via de KernTalenten blauwdruk krijgen we een scherp zicht op wat stress zal geven bij iemand en waar mogelijk het burn-out/bore-out risico ligt.
Door inzicht in hun KernTalenten leren onze mensen ook zelf waar hun energie aan opgeraakt en waar de winst zit. In de maandelijkse individuele check-in wordt dit op tafel gelegd. Waar krijg je energie van, wat loopt er minder. Wat ga je eraan doen of hoe kunnen wij erin helpen. We signaleren snel waar het schoentje wringt en stimuleren op die manier het opnemen van het eigen stuk verantwoordelijkheid voor gezondheid en zelfzorg. Bij LeaseLine vinden we het een must om op een duurzame wijze met de energie van onze mensen om te gaan. Onze mensen zijn immers de pilaren van de onderneming.

4/ Begrip binnen het team

 Vanuit een “KernTalentenbril” kijken creëert onderling begrip. Bijvoorbeeld, onze managing partner heeft een sterk KernTalent voor ordening. Details in letters, cijfers, de punten en komma’s, dat valt hem allemaal meteen op. Maar voor een andere collega is het totaal niet belangrijk of het ondernemingsnummer al dan niet met puntjes of spaties wordt opgenomen in de CRM. Aangezien ze beiden weten hoe hun waarden zich tegenover de anderen verhouden, ontstaat er empathie en begrip. Dus weten hoe jij je verhoudt tegenover de ander, creëert tolerantie en vlottere samenwerkingen.

5/ Branding van binnen uit

Tegenwoordig is het al ‘branding’ wat de klok slaat.Personal branding, company branding, employer branding…Bij LeaseLine willen we graag inzetten op employee branding. Dat wil zeggen: van binnen naar buiten werken in plaats van andersom. We willen ons inspannen om gelukkige, gemotiveerde collega’s in het team te hebben. Omdat we geloven dat als werknemers hun waarden, dromen en behoeften vervuld zien in hun werk, ze zich verbonden zullen voelen met de organisatie. Onze kanjers zijn één voor één gemotiveerd, betrokken en gedreven om onze naam uit te dragen. Kortom, zij zijn onze beste ambassadeurs: onze mensen zíjn LeaseLine.
Vanuit deze energie staan ze onze partners en klanten bij – dag in, dag uit – met gedrevenheid, creativiteit en plezier.

 

CONCLUSIE


HR 2.0 is nog bewuster omgaan met talent en nog bewuster inzetten van (Kern)Talenten. Toegegeven, soms moeten we ook afscheid nemen van iemand, omdat die beter tot recht komt in een andere groeigrond. Maar dat zien we dan een hele tijd aankomen en het hoort erbij: loslaten met veel respect en waardering. 

Wat de toekomst brengt, rond robotisering, AI, mobiliteit, financiële markten, dat is koffiedik kijken.  Waar wij wel zeker van zijn, is dat we met een team als het onze de oorlog aankunnen. Dus aan onze LeaseLiners: jullie zijn goud waard!

Heb je als ondernemer ook een inspirerend verhaal over individuele groei & HR 2.0?
Of wil je kennismaken met het LeaseLine team? Klik hier.

Hoe gaat jouw bedrijf om met het welzijn en de energie van de mensen? Vertel het ons!
Bij LeaseLine leren we heel graag bij 🙂

 

Straight to the best solution

Informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem contact op via dit formulier of bel ons.

Hoofdkantoor LeaseLine Benelux
Lange Lozanastraat 260 bus 62
2018 Antwerpen (België)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder