Steeds de beste lease oplossing

Wij zorgen dat u aan de beste voorwaarden én met de beste service kunt leasen.

Financiële renting

Financiële renting, ook bekend als financiële leasing, is een vorm van financiering waarbij u als bedrijf een goed leaset van een financiële instelling voor een vooraf bepaalde periode, tegen betaling van een vast bedrag per maand. Zo kan uw onderneming dus ook beschikken over het nieuwste toestel, een betere productiemachine of een betrouwbaar voertuig, zonder dat dit toestel of deze machine onder de activa van uw balans komt te staan.

Wat is financiële renting?

Bij financiële renting kan uw onderneming dus ook genieten van de nieuwste toestellen en machines zonder dat u de aankoop hiervan moet doen. Het leasede goed blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij gedurende de leaseperiode. Na afloop van de leaseperiode kan u als bedrijf er wel voor kiezen om het goed te kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde, het leasecontract te verlengen, of het goed terug te geven aan de leasemaatschappij. 

Financiële renting wordt vaak gebruikt voor het leasen van auto’s, machines, computers en andere bedrijfsmiddelen. 

Aankoopoptie van financiële renting

Zoals hierboven al is vermeld, kan u na afloop van de leaseperiode ervoor kiezen om het goed aan te kopen. Hierbij is het wel belangrijk dat de aankoopoptie groter moet zijn dan 15% van het aankoopbedrag. Gedurende de looptijd van het contract wordt de investering niet op uw balans opgenomen: de maandelijkse termijnen worden als huur rechtstreeks in de resultatenrekening geboekt. 

Eigenaar van het goed bij financiële renting

Wanneer u kiest voor financiële renting spreekt het eigenlijk voor zich dat de leasingmaatschappij zowel de juridische als economische eigenaar van het object blijft. Dat betekent dat het object niet drukt op uw schuldgraad, dat er geen kapitaal wordt vastgezet en dat de maandelijkse facturen worden gezien als onkosten.

Financiële renting biedt dus tal van voordelen. Financiële renting zorgt voor het behoud van de liquiditeit, het biedt belastingvoordelen en zorgt voor flexibiliteit in het beheer van activa.

Financiële renting van auto’s

Financiële renting van auto’s is één van de meest populaire financieringsmethoden. Bij renting van uw auto blijft de leasingmaatschappij juridisch eigenaar van de auto gedurende de leaseperiode. De huurder betaalt een vast bedrag per maand gedurende de looptijd van het contract, dat meestal tussen de 2 en 5 jaar ligt. Aan het einde van de leaseperiode heeft de huurder de optie om de auto te kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde.

De voordelen van financiële renting van auto’s zijn onder meer lagere maandelijkse kosten in vergelijking met het kopen van een auto met geleend geld, omdat alleen de afschrijving en rente worden betaald in plaats van de volledige aanschafprijs. Bovendien zijn de kosten vaak vast en voorspelbaar, wat budgettering eenvoudiger maakt. 

Financiële renting bij LeaseLine 

Er bestaan diverse aanbieders van financiële renting, elk met hun eigen tarieven en voorwaarden. Gelukkig hoeft u zich hier niet zelf mee bezig te houden. Dat is waar LeaseLine in het spel komt! Als leasingmakelaar nemen wij het voortouw: we verzamelen offertes van verschillende leasingmaatschappijen op basis van uw behoeften en vereisten. Vervolgens presenteren we deze aan u, inclusief persoonlijk advies. Nadat u een keuze heeft gemaakt, zorgen wij voor de financiële afwikkeling. Daarna is het slechts een kwestie van de auto in gebruik nemen en de maandelijkse betalingen verrichten, terwijl onze experts de rest regelen.

Bij LeaseLine bieden we een gestroomlijnde en transparante aanpak om toegang te krijgen tot de nieuwste machines of auto’s. Bent u geïnteresseerd in de opties voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op voor een eerste, vrijblijvend gesprek.

Vraag nu je persoonlijke offerte aan.

Wat we doen

Leasing op maat

Uw operationele leasemaatschappij
Uw onafhankelijk leasingmakelaar

 • wij vergelijken verschillende aanbieders
 • steeds het beste voorstel op maat
 • snel, eenvoudig, bereikbaar, betrokken
 • fiscaalvriendelijke, flexibele eigen operationele leasecontracten

Lees meer

Vendor & Whitelabel leasing

Partner voor partners

 • gebruiksvriendelijke calculatiemodule
 • ontzorging en opvolging van A tot Z
 • snelle betaling
 • meer tijd voor uw eigen activiteit
 • uw omzet verhoogt gemiddeld 10%

Lees meer

Financiële & fiscale optimalisatie

Méér dan alleen leasing

 • grondige financieel-fiscale expertise
 • analyse en optimalisatie van uw situatie
 • maximaal financieel en fiscaal voordeel op uw maat

Lees meer

Sectoren

Medische sector

Medisch

intra-orale scanner, tandartsstoel, rx-toestel, laser, röntgenapparaat, laboratoriumapparatuur, IT oplossingen, tandartsinstallatie, meettoestel etc.

Lees meer

anderson_bio_balenpe_Z9g0F

Agrarisch

maaidorser, landbouwmotor, tractor, landbouwmateriaal, aardappelrooier, mesttank, balenpers, zaaimachine, zeefinstallatie, hakselaar, verreiker, houthakselaar etc.

Lees meer

Panamera porsche zijkant

Mobility

high-end personenwagen, nieuwe en jonge tweedehands auto, e-bike, bedrijfswagen, elektrische wagen, sportwagen, motor, bus, begrafeniswagen etc.

Lees meer

houtkraan_epsilon_q1_f7vz9

Equipment

rupsvoertuig, hoogtewerker, schaarlift, plateau oplegger, wasmachine, droogkast, reinigingsmachine, ontstoppingsmachine, heftruck, spuitmachine etc.

Lees meer

robotica

IT, AI & industrie

robotica, 3D-printer, LED, server, werkposten, printer, vendingmachine, hyperconnected infrastructuur, monitoring, automatisatie, verpakkingsmachine etc.

Lees meer

Olivier Cavillot - 2

Constructie

graafmachine, kniklader, nivelleermachine, schudzeef, trommelzeef, steenvergruizer, bulldozer, wiellader, bandenkraan, teletruck, dumper etc.

Lees meer

Straight to the best solution

Informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem contact op via dit formulier of bel ons.

Hoofdkantoor LeaseLine Benelux
Lange Lozanastraat 260 bus 62
2018 Antwerpen (België)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder