Steeds de beste lease oplossing

Wij zorgen dat u aan de beste voorwaarden én met de beste service kunt leasen.

Intracommunautaire leasing

Nederland, België en Luxemburg zijn kleine landjes die dicht bij elkaar liggen. Het is dus niet zo gek dat heel wat mensen wonen in het ene land en werken in het andere land. Wat natuurlijk dan wel een rol speelt is dat elk land zijn eigen fiscale wetgeving heeft. Woont u in België en bent u verbonden aan een Nederlandse of Luxemburgse onderneming én wilt u een auto leasen? Dan kan het interessant zijn om uw wagen op Belgisch kenteken in te schrijven, maar de maandelijkse termijnen te factureren aan de Nederlandse of Luxemburgse onderneming. Dat heet intracommunautaire leasing.

Intracommunautaire leasing uitgelegd

Intracommunautaire leasing verwijst naar een vorm van leasing waarbij een bedrijf in de Benelux goederen leaset van een ander bedrijf binnen de Benelux. Het bijzondere aan intracommunautaire leasing is dat zowel de leasemaatschappij als u als de lessee zich binnen de grenzen van de Benelux bevinden. Het doel van onze intracommunautaire leasing is het vergemakkelijken van grensoverschrijdende handel en het verminderen van administratieve rompslomp voor u als bedrijf die goederen wil leasen over landsgrenzen heen.

Leasing van uw auto

Net zoals bij elke vorm van zakelijke leasing van uw auto heeft u ook bij intracommunautaire leasing de keuze uit twee opties: operationele leasing of financiële leasing. Daartussen zitten wezenlijke verschillen die we u met plezier even uitleggen.

Kiest u voor financiële leasing, dan bent u de economische eigenaar van de auto gedurende het leasecontract. De wagen staat dan ook op uw balans. Het economisch risico, het onderhoud, de verzekering én de wegenbelasting zijn dus uw verantwoordelijkheid.

Bij operationele leasing is dit niet het geval. Hierbij is de leasemaatschappij de economische en juridische eigenaar van de auto en is het verzekeren en onderhouden van de auto dus niet uw verantwoordelijkheid.

Voordelen van intracommunautaire leasing voor uw auto

Leasing van een auto volgens intracommunautaire leasing biedt veel voordelen. De nodige fiscale en juridische expertise is hierbij wel noodzakelijk om te bepalen of en vooral hoe deze constructie voor u van toepassing kan zijn. U wilt natuurlijk dat deze voordelig uitpakt voor uw bedrijf.

Verder maakt intracommunautaire leasing grensoverschrijdende zakelijke mobiliteit efficiënter en kosteneffectiever. Doordat zowel de leasemaatschappij als u als de lessee binnen de Benelux opereren, worden administratieve processen vereenvoudigd en wordt btw berekend op basis van de regels van het land waar u als de lessee bent gevestigd. Dit resulteert in een soepelere handel, lagere administratieve lasten en een betere controle over uw mobiliteitskosten. Intracommunautaire leasing is daarmee niet alleen een praktische, maar ook een fiscaal gunstige keuze voor u als bedrijf die streeft naar flexibiliteit en kostenbeheersing in jullie wagenparkbeheer.

Meer informatie over intracommunautaire leasing

Intracommunautaire leasing is dus één van de complexere vormen van leasen. Deze laat u dan best over aan echte experten. Maak daarom snel een afspraak met LeaseLine en ontdek hoe we deze ingewikkelde materie voor u inzichtelijker kunnen maken én u het best mogelijke aanbod kunnen voorstellen. Contacteer ons vandaag nog!

Vraag nu je persoonlijke offerte aan.

Wat we doen

Leasing op maat

Uw operationele leasemaatschappij
Uw onafhankelijk leasingmakelaar

 • wij vergelijken verschillende aanbieders
 • steeds het beste voorstel op maat
 • snel, eenvoudig, bereikbaar, betrokken
 • fiscaalvriendelijke, flexibele eigen operationele leasecontracten

Lees meer

Vendor & Whitelabel leasing

Partner voor partners

 • gebruiksvriendelijke calculatiemodule
 • ontzorging en opvolging van A tot Z
 • snelle betaling
 • meer tijd voor uw eigen activiteit
 • uw omzet verhoogt gemiddeld 10%

Lees meer

Financiële & fiscale optimalisatie

Méér dan alleen leasing

 • grondige financieel-fiscale expertise
 • analyse en optimalisatie van uw situatie
 • maximaal financieel en fiscaal voordeel op uw maat

Lees meer

Sectoren

Medische sector

Medisch

intra-orale scanner, tandartsstoel, rx-toestel, laser, röntgenapparaat, laboratoriumapparatuur, IT oplossingen, tandartsinstallatie, meettoestel etc.

Lees meer

anderson_bio_balenpe_Z9g0F

Agrarisch

maaidorser, landbouwmotor, tractor, landbouwmateriaal, aardappelrooier, mesttank, balenpers, zaaimachine, zeefinstallatie, hakselaar, verreiker, houthakselaar etc.

Lees meer

Panamera porsche zijkant

Mobility

high-end personenwagen, nieuwe en jonge tweedehands auto, e-bike, bedrijfswagen, elektrische wagen, sportwagen, motor, bus, begrafeniswagen etc.

Lees meer

houtkraan_epsilon_q1_f7vz9

Equipment

rupsvoertuig, hoogtewerker, schaarlift, plateau oplegger, wasmachine, droogkast, reinigingsmachine, ontstoppingsmachine, heftruck, spuitmachine etc.

Lees meer

robotica

IT, AI & industrie

robotica, 3D-printer, LED, server, werkposten, printer, vendingmachine, hyperconnected infrastructuur, monitoring, automatisatie, verpakkingsmachine etc.

Lees meer

Olivier Cavillot - 2

Constructie

graafmachine, kniklader, nivelleermachine, schudzeef, trommelzeef, steenvergruizer, bulldozer, wiellader, bandenkraan, teletruck, dumper etc.

Lees meer

Straight to the best solution

Informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem contact op via dit formulier of bel ons.

Hoofdkantoor LeaseLine Benelux
Lange Lozanastraat 260 bus 62
2018 Antwerpen (België)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder