UN Women’s WEPS blog over LeaseLine’s gendergelijkheidsbeleid

februari 2024 – LeaseLine’s aanpak inzake gendergelijkheid als kleine KMO in de financiële leasewereld

LeaseLine’s aanpak inzake gendergelijkheid als kleine KMO in de financiële leasewereld.
UN Women WEPS – the Women’s Empowerment Principles.

We willen onze oprechte dank uitspreken aan Women’s Empowerment Principles (WEPS) voor het vermelden van LeaseLine in hun recente blogpost, waarin onze toewijding als kleine KMO inzake het bevorderen van inclusie en gendergelijkheid op de werkplek wordt benadrukt.

De Women’s Empowerment Principles (WEP’s) zijn een reeks principes die bedrijven richtlijnen bieden om gendergelijkheid en empowerment van vrouwen op de werkplek, op de markt en in de gemeenschap te bevorderen. De WEP’s, die zijn opgesteld door UN Women en UN Global Compact, zijn gebaseerd op internationale arbeids- en mensenrechtenstandaarden en op de erkenning dat bedrijven een belang en verantwoordelijkheid hebben voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen.

Door onderzoek en open dialogen binnen onze organisatie ontdekten we behoeften die voorheen niet werden aangepakt en die vooral vrouwelijke collega’s troffen. Dit leidde tot de invoering van twee cruciale inclusiebeleidslijnen: Een 18 weken “betaald gelijk geboorteverlof programma” voor moeders én vaders/meeouders tijdens de eerste maanden van geboorte en ondersteuning voor beter hormonaal welzijn op werk, waaronder menopauze, kankerbehandeling, dysmenorroe en transgender personen.

Lees de blogpost hier:

 

Ben je ook een micro of kleine onderneming die worstelt met vragen over het implementeren van gendergelijkheidsinitiatieven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij LeaseLine zijn we niet alleen sterk in het bieden van leaseoplossingen, maar ook in helpen en het delen van kennis om positieve verandering te stimuleren. Wij, kleine KMO’s kunnen door onze gezamenlijke inspanningen innovatie stimuleren, werkgelegenheid bevorderen en financiering mogelijk maken die genderongelijkheid overbrugt, waardoor de Sustainable Development Goals worden bevorderd. Onze inzet voor gendergelijkheid is niet alleen een morele verplichting; het is ook een gezonde zakelijke praktijk.

👩🏾👩 Ben jij een vrouwelijke professional in de financiële wereld die op zoek is naar nieuwe kansen?
 ➡ Wij hebben een vacature voor een Lease Consultant! 🙌

 

Check onze beloften
Leaseline Checker label

 

Let’s build a better future together.

Het LeaseLine team.

Straight to the best solution

Informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem contact op via dit formulier of bel ons.

Hoofdkantoor LeaseLine Benelux
Lange Lozanastraat 260 bus 62
2018 Antwerpen (België)

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder